Consumables

Consumables
  • +30.000 klanten Vertrouw in Logiscenter
  • 24 uur verzending Bestellingen die geplaatst worden voor 14:30
  • Barcodes & RFID experts +10 jaar ervaring
  • Toegewezen specialist Om elke klant te helpen
  • +60.000 producten Grootste voorraad in Europa

Verbruiksgoederen

Als specialisten op het gebied van mobiliteit en automatische identificatie kunt u via Logiscenter de verbruiksartikelen voor barcodeprinters selecteren die het beste aansluiten bij uw behoeften en de functionaliteit van uw bedrijf. Van papieren etiketten van fabrikanten als Zebra tot Honeywell-linten. Ons technisch team helpt u het juiste product te kiezen en een uitstekende printkwaliteit te bereiken.

Lees meer

Wat zijn verbruiksartikelen voor labelprinters?

Verbruiksartikelen voor barcodeprinters zijn een van de belangrijkste elementen van het afdrukproces. Zonder deze verbruiksartikelen zouden deze technologische apparaten niet werken en zouden zowel de productielijnen als de operationele efficiëntie van het bedrijf worden aangetast.

Deze typen etikettenprinters kunnen worden bediend met een of meer methoden zoals directe thermische afdrukken of thermische overdracht. De keuze zal altijd afhangen van de terminal zelf en de vereiste afdrukeigenschappen.

De directe thermische drukmethode vereist het gebruik van slechts één verbruiksartikel: het thermische zelfklevende etiket. Het is ontworpen met een chemische coating die reageert wanneer het in contact komt met warmte, waardoor de af te drukken gegevens of afbeeldingen worden gegenereerd.

De thermotransfer-printmethode daarentegen vereist wel het gebruik van verschillende verbruiksgoederen: een combinatie van zelfklevend etiket en transferlint, ook wel lint genoemd. Dit type etiket heeft inkt nodig om te kunnen printen, omdat het geen speciale coating heeft. Zoals de naam al aangeeft, genereren deze barcodeprinters warmte via hun printkop en smelten zij de inkt van het lint op het etiketoppervlak.

Beide methoden kunnen papieren etiketten, gespecialiseerde etiketten, synthetische etiketten met verhoogde duurzaamheid en identificatiemiddelen drukken. Bij Logiscenter werken we met beide printmethoden en met de meest hoogwaardige fabrikanten. In onze catalogus vindt u linten van Epson, papieren etiketten van Honeywell en andere alternatieven zoals TSC.

Soorten verbruiksgoederen voor etikettenprinters

Gelet op de drukmethode zijn er verschillende verbruiksgoederen die nodig zijn tijdens het etiketdrukproces. Hieronder lichten we ze allemaal in detail toe.

Thermische koppen

Thermische printkoppen brengen de inkt over op het papier en kunnen worden gebruikt voor zowel direct thermisch transfer printen als lintprinten.

Elke printer heeft een ander model printkop. We vinden ze van 203 dpi tot 600 dpi, wat de afdrukkwaliteit aanzienlijk verbetert. De duurzaamheid van deze verbruiksartikelen wordt afgemeten aan het aantal afdrukkilometers, d.w.z. dat de vervanging pas na lange tijd komt. Via onze website kunt u kiezen uit een groot aantal merken printkoppen van bekende printers als Datamax of Toshiba.

Thermische zelfklevende etiketten

Thermische zelfklevende etiketten zijn verkrijgbaar op rol en in zigzagvorm. Zij kunnen worden gebruikt in directe thermische of thermische transferdruksystemen. In het laatste geval hebben de etiketten een met was en hars geïmpregneerd lint nodig om de bedrukking uit te voeren. Zij zijn geschikt voor een groot aantal materialen, zodat zij zowel op papier als op synthetische materialen kunnen worden gebruikt. Ze zijn ontworpen voor industrieel gebruik en zijn perfect voor duurzame etikettering, zoals barcodes.

Hoewel direct thermische etiketten dezelfde kenmerken hebben, hebben zij geen lint nodig. Zij hebben een thermisch papier dat de afdruk produceert wanneer het in contact komt met warmte. Ze zijn ontworpen voor kortetermijnetikettering. Het wordt aanbevolen blootstelling aan licht en contact met vloeistoffen of vocht te vermijden. Het kleefmateriaal is wit om een uitstekende afdrukkwaliteit te garanderen. Bij Logiscenter vindt u etiketten die volledig compatibel zijn met printers van toonaangevende fabrikanten zoals Zebra, Epson, TSC en Honeywell.

Linten voor thermische printers

Thermisch transfer lint wordt gebruikt voor thermisch transfer labelprinters. Met deze methode is het mogelijk op elk soort materiaal te printen, zolang het niet thermisch is. Wanneer warmte wordt toegepast, hecht het lint de inkt aan het oppervlak van de sticker zelf. In onze rubriek vindt u ze in verschillende breedtes en maten. Rekening houdend met hun gebruik en de etiketteringsvoorwaarden kunnen ze worden onderverdeeld in was, hars en gemengd lint.

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

Nu u alles weet over de verschillende soorten verbruiksartikelen en printmethoden, hoeft u alleen nog maar het product te kiezen dat het beste bij u past uit onze online catalogus. Logiscenter is een referentiepartner van de belangrijkste fabrikanten. Dankzij deze nauwe relatie met de fabrikanten kunnen wij u de beste voorwaarden bieden op het gebied van prijzen, voorraad, levering en technische service.

Heeft u technische vragen of ondersteuning nodig? Neem contact op met onze technische dienst. Vraag het onze experts, wij zullen u adviseren over de beste optie voor uw behoeften.