Gratis verzending vanaf € 250 excl. BTW

  • Contact
  • Chat
  • Mijn Account

Kaartprinters Gids

Kaartprinter type

Kaartprinters brengen een afbeelding van een digitaal bestand over naar een kaart, het printen van de kaart wordt gedaan door middel van sublimatie technologie, door thermische of directe transfer.

De kleurensublimatieprinters gebruiken een CMYK-lint in vier kleuren, verdeeld over de tapestroken. Kleuren worden één voor één afgedrukt in het gewenste gebied door warmte aan te brengen.


Hoewel deze soorten printers vergelijkbaar zijn met het afdrukken (CYMK) in kleur, vervangen sommige dye-sublimatieprinters het zwart (K) door een heldere deklaag. Deze overcoating beschermt de print tegen verkleuring en maakt de print waterbestendig. Het resultaat is dat dit type afdrukken hoge kwaliteit beelden van "hoge kwaliteit" produceert en geen enkel type frame gebruikt.

tickets

Monochroom- en kleurenprinten

Oorspronkelijk waren de kaartenprinters verdeeld over kleurenprinters en zwart-witprinters. Tegenwoordig printen de meeste printers in kleur of zwart-wit afhankelijk van het gebruikte ribbon/lint...

Monochroomprinten:

Monochroom printen maakt gebruik van een techniek van directe overdracht door monochrome ribbons/linten van verschillende kleuren.

Kleurenprinten:

Kleurdruk wordt verkregen door een sublimatie- of thermotransferproces met behulp van een basis CMYK/O-lint (acroniem voor cyaan, Magenta, geel en zwart). De "O" in de naam van het lint staat voor de heldere, beschermende vernis die een laminator overbodig maakt. Een CMYK/O-lint is ontworpen voor het afdrukken van levendige, volle kleur op enkelzijdige kaarten die zelfs aan de strengste eisen voldoen.

Enkelvoudig/Duplex printen

Afhankelijk van het ontwerp van uw kaart moet u mogelijk aan één of beide zijden afdrukken. Simplex kaartprinters printen op één zijde van een kaart in één keer. Duplex kaartprinters printen in één stap naar beide zijden van uw kaart en stellen u in staat om meer gedetailleerde informatie aan uw kaarten toe te voegen. Duplexkaartprinters printen de voorzijde in kleur en de achterzijde van de kaart in zwart-wit.

Kaarttypes

Dit soort printers drukken niet alleen kaarten af. Vaak wordt een kaart gecodeerd met technologieën die gebruikersidentificatie mogelijk maken. Daarom zijn de printers in hetzelfde proces klaar om te printen en een kaart te coderen. Er zijn veel technologieën beschikbaar voor een plastic ID-Kaartprinter, daarom moet ze uitgerust zijn met het juiste codeerapparaat.

RFID- of nabijheidskaart

RFID-tags bevatten een antenne en een geheugenchip die gegevens opslaan. Nabijheidskaarten zijn kaarten die een geïntegreerde chip bevatten. Gegevens worden op de chip opgeslagen en vereisen geen fysiek contact met een scanner. Ze zijn ideaal voor toegangscontrole en aanwezigheid.

Smart card, chipkaart, of integrated circuit card (ICC)

De gegevens worden op de chip (geheugen of microprocessor) geregistreerd. Sommige geheugenchips hebben een mogelijkheid tot codering en schrijfbeveiliging. Ze zijn ideaal voor digitale handtekening en logische toegangscontrole.

Magneetstrip kaart

De gegevens worden op een magneetstrip geregistreerd en kunnen worden aangepast. Vanwege de lage prijs, is het ideaal voor getrouwheidskaarten. Er zijn twee soorten magneetstrip kaarten:

High-coercivity magneetstrip (Hi-Co)

High-coercivity magneetstrip kaarten worden aanbevolen voor de meeste toepassingen. HiCo magnetische strepen zijn meestal zwart van kleur en zijn gecodeerd met een sterker magnetisch veld, waardoor ze duurzamer zijn omdat de gecodeerde gegevens op de strepen minder snel onbedoeld worden gewist wanneer ze worden blootgesteld aan een extern magnetisch veld, hoge straling of agressieve stoffen. HiCo kaarten zijn gebruikelijk in toepassingen die een langere levensduur van de kaart vereisen en vaak worden overgeslagen. Creditcards, bank- en bibliotheekkaarten, toegangscontrolekaarten, tijd- en aanwezigheidskaarten en werknemers-ID-kaarten maken veelvuldig gebruik van HiCo technologie.

Low-coercivity magneetstrip (Lo-Co)

Low coercivity magneetstrip kaarten hebben meestal een bruine magneetstrip en zijn aanbevolen voor loyaliteitstoepassingen, promotionele kaarten of cadeaubonnen, aangezien de levensduur van de band lager is. Hierdoor zijn deze kaartsoorten ideaal in situaties waarin de kaart een vervaldatum heeft of zelden gebruikt wordt. Het is beter om dit soort kaarten in hoeveelheid aan te kopen voor een lage prijs om de uiteindelijke productiekosten te helpen verlagen.

Barcode Kaart

Het gecodeerde element op deze kaarten is de barcode zelf.

Herschrijfbare kaartprinter

Naast de conventionele kaartprinters zoals sublimatie, direct thermische en thermische overdracht is er een extra technologie die een kaart kan printen en wissen. Dit type kaartprinters zijn ideaal voor het printen van kaarten in toepassingen waar de afgedrukte gegevens niet permanent zijn, zoals in bezoekerskaarten.
Sommige kaarten kunnen tot 500 keer afgedrukt en gewist worden. Ze dienen als een economische en milieuvriendelijke oplossing omdat ze een thermisch gevoelig materiaal bevatten dat verschijnt of verdwijnt afhankelijk van de temperatuur.

Midrange Card Printers

Midrange printers bevatten de basisfuncties zoals kleuren- of zwart-witprinten aan één zijde, coderingsopties, onder andere. Deze eigenschappen en het gebruiksgemak maken ze ideaal voor aanvragen voor accreditatie en identificatie ter plaatse.

High Capacity Kaartprinters

High capacity printers hebben meer geavanceerde functies zoals dubbelzijdig printen, automatische invoer en de mogelijkheid om overlay vernis (helder en hologram) aan te brengen. Ze hebben ook een grotere capaciteit en printsnelheid.

Kaartontwerp software

Het zijn programma's waarmee gebruikers op maat gemaakte kaarten kunnen ontwerpen die op pvc-kaarten kunnen worden afgedrukt. Deze software selecteert gegevens uit een bestaande database, die de informatie bevat die nodig is voor het printen op de plastic kaarten.

Bevoorrading

PVC-Kaarten, Smartkaarten, RFID, magneetstrippen en alle types ribbon/lint noodzakelijk voor het afdrukken van uw kaart naar keuze.

Hoe kunnen we helpen?

Om meer te weten over oplossingen, contacteer ons via e-mail, telefoon 020 808 2723 of vul onderstaand formulier in.

    * Required Fields

    No, thanks

    Logiscenter in the world