Kies de juiste barcode printer

Thermische barcode printers bieden een zeer economische manier om labels, stickers, polsbandjes, bonnen en tickets van hoge kwaliteit te maken. In vergelijking met andere print technologieën, hebben thermische printers minder onderhoud, goedkopere media, ze printen sneller en behouden een uitstekende printkwaliteit.

Aangezien dit soort printers verschillen van uw typische laser- of inkjetprinters, kan het een uitdaging zijn om te weten welke printer het meest geschikt is voor uw bedrijf. De eerste stap bij het vinden van de juiste printer is het identificeren van uw specifieke behoeften:

  • Waar wordt de printer gebruikt? Is het een industriële omgeving of een bijzonder agressieve omgeving?
  • Wat wil je afdrukken - etiketten, bonnetjes, polsbandjes of tickets?
  • Wat is het geschatte printvolume en hoe snel wordt het geprint?
  • Staat de printer op een vaste of mobiele applicatie?

Als u weet hoe u een printer gaat gebruiken, kunt u beslissen welk type, afdrukmethode en andere functies u nodig heeft. Als u de volgende functies begrijpt en bekijkt, kunt u de beste printer voor uw behoeften bepalen.

Direct Thermal

Direct Thermal

Directe thermische printers gebruiken een ondersteuning (label, kaartje, ...) die warmtegevoelig is en donkerder wordt wanneer deze onder de printkop doorloopt die warmte toepast. Omdat ze printen zonder lint, worden direct thermische printers gekenmerkt door hun eenvoud. Directe thermische printers hebben doorgaans een korte levensduur en zijn niet geschikt voor omgevingen waarin ze worden blootgesteld aan hitte, langdurig zonlicht of slijtage. Direct thermisch afdrukken zorgt voor een scherpe afdrukkwaliteit met goede scanmogelijkheden met slechts één verbruiksartikel. Voor elke korte termijn label toepassing, zoals verzendetiketten of producten met een hoge rotatie, is direct thermisch printen de meest efficiënt afdrukmethode.

Thermische overdracht

Thermal transfer

Thermische transfer printers gebruiken een lint dat door de printkop aan het label wordt bevestigd. Deze methode vergemakkelijkt het gebruik van label materialen anders en meer dan alleen papier, inclusief synthetische materialen, zoals polypropyleen en polyester, voor buiten- en vijandige omgevingen. Afgezien van de extra duurzaamheid, hebben thermisch transfer print media ook een zeer lange houdbaarheid, waardoor het perfect is voor productlabels, item labels en outdoor polsbandjes. Omdat er een lint wordt gebruikt, is er ook de mogelijkheid om de afdrukkleur verder te veranderen dan zwart. Met de juiste combinatie van labels en tape kunnen labels voor elke omgeving of toepassing worden gebruikt. Hoewel het iets meer kost om thermisch transfer af te drukken, zorgen de extra voordelen ervoor dat het label gedurende de hele levensduur leesbaar is zonder dat het opnieuw moet worden afgedrukt.

Barcode printer types

Om de juiste printer te vinden, moet u beslissen wat voor soort afdrukken u gaat doen. Printers kunnen worden onderverdeeld in 3 brede categorieën, afhankelijk van hun vermogen om labels, tickets of polsbandjes te printen.

Desktop printers

zd420

Dit type printer is gemaakt voor een laag volume die gemiddeld minder dan 500 etiketten per week afdrukken. Desktop printers zijn perfect voor het labelen van bedrijfsmiddelen op kantoor of voor lichte afdruktaken in een winkel. Ze zijn ontworpen om te werken in schone omgevingen en in omgevingen die niet agressief zijn en worden blootgesteld aan stof, vochtigheid en/of temperatuur.

Industriële printers

zt400

Industriële printers zijn groter en robuuster dan de desktop modellen voor print toepassingen met grote volumes. Van iets meer dan duizend labels per dag tot continu printen gedurende de hele dag, deze printers zijn ontworpen voor grotere labelrollen en er zijn modellen die 6" en 8" breed ondersteunen. U vindt industriële printers in productie- en distributiecentra, logistieke centra, maar ook in grote winkels. Als u elk type media in grote volumes afdrukt, zijn industriële labelprinters uw meest betrouwbare keuze.

Draagbare printers

zq630

Draagbare thermische labelprinters zijn vergelijkbaar met desktop labelprinters, maar hebben verder geen kabelverbinding. Ze hebben enkele beperkingen vanwege hun kleine formaat. Ze printen alleen direct thermisch, zijn niet ontworpen voor zeer hoge volumes, hebben een beperkte rolcapaciteit en kleinere printbreedtes, doorgaans 2", 3" of 4" max. Als u echter etiketten of bonnen onderweg uit wil printen, dan biedt een mobiele printer afdrukken van hoge kwaliteit in een compact pakket dat ook om je middel past. Deze printers zijn perfect voor bezorgers of verkoopagenten om bonnen in het veld te maken of voor een magazijnmedewerker die ter plaatse labels moet maken Omdat deze printers niet aan een vast station zijn gebonden, communiceren ze doorgaans draadloos via Bluetooth of Wi-Fi.

Polsband Sprinters

zd510

Although standard label printers can also print wristbands, a specific wristband printer offers several advantages and a lower overall printing cost. For applications that print wristbands every day such as hospitals, theme parks and concert halls, a wristband printer is the most appropriate choice. While other printers have their media on a Hoewel standaard labelprinters ook polsbandjes kunnen afdrukken, biedt een specifieke polsbandje sprinter verschillende voordelen en lagere printkosten. Voor toepassingen die dagelijks polsbandjes bedrukken zoals ziekenhuizen, pretparken en concertzalen, is een polsbandje sprinter de meest geschikte keuze. Terwijl andere printers hun media op een rol hebben, hebben polsband printers cartridges die gewoon op hun plaats vallen, zodat u vrijwel zonder downtime kunt printen. Deze printers hebben ook een hogere afdrukresolutie voor het duidelijk en nauwkeurig afdrukken van afbeeldingen of logo's. Bovendien hebben de meeste modellen een speciale antimicrobieel behuizing om aan de eisen van elke zorgomgeving te voldoen.

Ticket Printers

tsp654II

Ticketprinters zijn een ander type gespecialiseerde thermische printers die uitblinken in het afdrukken op niet-klevend papier voor winkelbonnen, het zijn eenvoudige machines omdat ze geen sensoren hebben om labelopeningen te detecteren. Deze type printers worden normaal gesproken gebruikt in point of sale (POS) terminals om de aankoopbon af te drukken, of in de keuken van een restaurant. En service machines waar het nodig is om een ​​ticket te geven voor een transactie of een andere bewerking, kunt u integreerbare modellen gebruiken.

Connectiviteit

Elke printer moet kunnen communiceren met een computer om afdruktaken te ontvangen voor alles wat wordt afgedrukt. Hoewel het mogelijk is om sommige printers in een zelfstandige modus te configureren, moet u nog steeds verbinding maken met een pc om de printer eerst te configureren. De meeste afdruk toepassingen vereisen echter een constante verbinding zodat de printer taken kan ontvangen en precies weet wat hij moet afdrukken.

Alle vaste industriële printers en desktop printers bieden meerdere aansluitmogelijkheden, waarbij USB de meest voorkomende is. Elke pc of laptop heeft USB-aansluitingen en is verreweg de gemakkelijkste manier om te installeren. Sluit de printer aan, installeer de driver op de pc en u bent klaar om af te drukken. Opties voor seriële (RS-232) en parallelle verbindingen zijn nog steeds beschikbaar voor de meeste printers. Omdat netwerkconnectiviteit tegenwoordig een standaard is, zijn opties voor Ethernet en Wi-Fi ook gebruikelijker geworden voor labelprinters.

Als uw printer een Ethernet-verbinding heeft, dan wordt eenvoudigweg op een netwerkpoort aangesloten en kan dan worden geconfigureerd om het toegankelijk te maken voor iedereen die op het netwerk is aangesloten. De meeste industriële printers met grote volumes worden standaard geleverd met Ethernet-connectiviteit vanwege de gemakkelijke toegang die deze biedt.Wanneer je geen kabels wilt, is een met wifi verbonden printer ideaal voor installatie op elke locatie.

Mobiele printers zijn een speciaal geval, omdat draadloze connectiviteit door hun ontwerp een noodzaak is. De meeste modellen bieden een USB-kabelverbinding, maar om echt te profiteren van mobiliteit wordt Wi-Fi of Bluetooth gebruikt. Wi-Fi vereist een draadloos netwerk om te communiceren, net als een vaste printer. Zolang u zich op het netwerk bevindt, werkt de printer, maar voor volledig mobiele toepassingen is Bluetooth een betere optie. Bluetooth verkleint je draadloze bereik tot 10 meter, maar werkt zonder netwerk aangezien de 2 apparaten rechtstreeks met elkaar communiceren. Aangezien u waarschijnlijk communiceert met een mobiele computer of tablet in uw handen en de printer zal om uw middel zitten, zal dit geen probleem zijn.m.

Optioneel geïntegreerde accessoires

Nadat u het type printer heeft gekozen en hoe u ermee wilt afdrukken, is de laatste stap bij het vinden van de juiste printer het bepalen welke aanvullende accessoires u mogelijk nodig heeft. Veel afdruk toepassingen hebben deze opties niet eens nodig, maar het kan ook zijn dat een specifieke printer een onmisbaar hulpmiddel voor uw bedrijf maakt. De meeste van deze opties zijn alleen beschikbaar op desktop- of industriële printers, hoewel specifieke add-ons per model verschillen.

Cutter

Een cutter doet precies wat de naam doet vermoeden. Terwijl het label wordt afgedrukt, zal het snijgereedschap het unieke label scheiden van de rol waaraan het is bevestigd. De meeste label media zijn al geperforeerd, dus het is gemakkelijk af te scheuren van de printer, maar bij gebruik van speciale media is dit essentieel.

Rewinder

Een rewinder is een interne rol waarmee u etiketten kunt afdrukken en deze op een nieuwe, voorbedrukte rol kunt laten terugsturen naar de printer. Deze optie is vooral handig voor toepassingen met grote volumes die grote batches afdrukken. Met een rewinder beland je met een rol bedrukte labels in plaats van een stapel labels.

Peeler/Dispenser

Deze accessoire neemt elk label zoals het wordt bedrukt en scheidt het van de achterkant. Peeler zijn perfect voor toepassingen waarbij individuele labels worden geprint en deze vervolgens direct op een product worden aangebracht. Het bespaart tijd omdat u het etiket moet afscheuren en vervolgens moet verwijderen. Als u echter in batches afdrukt, is dit geen goede optie, aangezien de printer stopt met afdrukken totdat u deze na het afpellen uit de printer haalt. Deze optie wordt gebruikt voor integratie met automatische applicator armen.

RFID

Sommige printers, waaronder enkele mobiele units, bieden opties voor het maken van op RFID gebaseerde labels. Met deze optie kunt u op de voorkant van een label afdrukken terwijl u informatie op de RFID-chip codeert. De RFID-opties variëren afhankelijk van het frequentiebereik waarin u gaat werken en de meeste printers ondersteunen UHF-bereiken, terwijl een minderheid van printers HF ondersteunt. Het maken van RFID-labels kan een uitdaging zijn voor degenen die niet erg bekend zijn met deze technologie, aangezien de mate van complexiteit belangrijk is. Praat met een van onze RFID-experts om er zeker van te zijn dat u de juiste printer voor uw RFID-behoeften krijgt.

Online Verifier

Een online verificateur is eigenlijk gewoon een speciaal type scanner dat aan de voorkant van de printer is gemonteerd. Deze scanner analyseert elk label dat wordt afgedrukt om er zeker van te zijn dat het voldoet aan specifieke afdruk kwaliteitseisen. Als een printer labels gaat maken die niet de gewenste kwaliteit hebben, stopt de verificateur het printproces. Wanneer u gelabelde producten naar grote winkels of overheids- / militaire locaties verzendt, zullen zij strikte regels hebben voor de kwaliteit van de labels die ze maken. Elk bedrijf dat regelmatig aan dergelijke normen moet voldoen, zou serieus moeten overwegen om een online verificator voor hun printer te kopen om gemakkelijk de straffen en hoofdpijn te vermijden die slecht afgedrukte etiketten kunnen veroorzaken.

Met alle opties die tegenwoordig beschikbaar zijn voor barcode printers, kan het een uitdaging zijn om het juiste apparaat voor uw bedrijf te vinden. Door het type afdruk, het totale volume en de functies te bepalen die u nodig hebt, wordt het gemakkelijker om een printer te kiezen. Mocht u toch nog moeilijkheden of bijkomende vragen hebben, aarzel dan niet om onze experts te bellen, wij helpen u graag om in onze uitgebreide catalogus de meest geschikte printer voor uw behoeften te vinden.

Vraag hier informatie aan
Bel ons op 20 532 1557, of stuur ons het formulier