Kies uw printerbenodigdheden die het meest geschikt zijn voor uw behoeften

Logiscenter biedt een breed scala aan barcodelabels, banden, printkoppen, voorbedrukte etiketten en asset-tags. Logiscenter kan u helpen bij het kiezen van de meeste oplossingen voor uw behoeften, van labels in standaardformaat tot labels in speciale omstandigheden en extreme toepassingen.

Direct thermisch printen Vs. Thermische Transfer

Thermisch transfer printen

Thermisch transferprinten maakt gebruik van een thermisch lint, waarbij de thermische printkopelementen van een thermotransfer lint worden verwarmd om te smelten en de inktverbindingen over te brengen op een etiket, waardoor een bedrukte afbeelding ontstaat. Thermische transferprinters zijn de meest effectieve bij het produceren van resistente en duurzame labels.

Direct Thermisch Printen

Directe thermische printers gebruiken geen lint. Bij direct thermisch drukken komen printkopelementen direct in contact met hittegevoelige labels. De hitte van deze elementen veroorzaakt een kleurverandering in het label dat de afgedrukte afbeelding produceert. Omdat direct thermisch bedrukpapier gevoelig is voor warmte en zonlicht, wordt het aangeraden deze labels binnenshuis te bewaren. Directe thermische labels hebben een houdbaarheid van ongeveer een jaar.

Thermische Desktop Label Printers

In deze categorie vindt u labels van verschillende formaten en materialen geschikt voor directe thermische printers die gebruik maken van kleine rollen met een binnenste kerndiameter van 25mm.

Mobiele Thermische Labelprinters

Hier vindt u labels van verschillende formaten en materialen voor draagbare directe thermische printers die rollen met een binnenste kerndiameter van 19mm gebruiken.

industriële Thermische Transfer Labelprinter

In deze categorie vindt u labels van verschillende formaten en materialen voor thermotransferprinters die grote rollen met een binnenste kerndiameter van 76mm ondersteunen.

Continue Papierrollen (Bon)

In deze categorie vindt u continue papierrollen voor gebruik in bonprinters die kassabonnen uitgeven zoals in supermarkten en winkels.

industriële Thermische Labelprinters

Hier vindt u labels van verschillende formaten en materialen voor directe thermische printers die gebruik maken van grote rollen met een binnenste kerndiameter van 76mm.

Thermische Transfer Label Desktop Printer

In deze categorie vindt u labels van verschillende formaten en materialen voor thermotransferprinters die kleine rollen gebruiken met een binnenste kerndiameter van 25mm.

Gezondheidszorg Polsbanden

In deze categorie vindt u polsbandjes voor eenmalig gebruik met een veiligheidsslot van verschillende materialen. Geschikt voor multifunctionele identificatie, moederschap, risicogroepen, toegangscontrole voor gebieden waarvoor restricties gelden.

Label Ribbons/Linten

Thermische printers maken gebruik van een hitteoverdrachtsinkt lint dat een afbeelding maakt door contact te maken met papier. De printkop genereert warmte die het lint op een etiket "smelt". In deze sectie vindt u allerlei soorten Ribbons; was, hars en gemengd.

Drie elementen waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een label of lint

BVoor het kiezen van een lint of labels moeten we drie belangrijke aspecten in ogenschouw nemen:

  1. Soort gebruik: De gewenste kwaliteit en lengte van het label. Over het algemeen worden directe thermische printers (geen lint) gebruikt in massieve printprocessen waar printsnelheid en eenvoud belangrijk zijn. Het kan gaan om labels voor logistieke operatoren, koeriers, binnenlandse productiemerken, enz. Thermische overdrachtsprinters zorgen voor een duurzamere printkwaliteit. Typische voorbeelden van deze labels zijn voor materiaalidentificatie, locaties, producten, enz....
  2. Printergrootte De grootte van de printer, bepaalt de grootte van de labelrollen in termen van de opgegeven binnenste kerndiameter:Middelgroot volume, grote en industriële printers 76 mm binnenste kern Kleine printers zoals desktopprinters 25 mm binnenste kern Verplaatsbare printers 19 mm binnenste kern. Daarnaast zijn er twee verschillende maten lintbanden afhankelijk van het type printer: Desktop of Industrial.
  3. Label grootte Er zijn verschillende maten en formaten voor labels. De prijzen variëren en zijn doorgaans concurrerender voor standaardformaten/formaten dan voor speciale labels. Houd er rekening mee dat de breedte van het lint altijd een millimeter groter moet zijn dan het label. De meest voorkomende labels voor voorraad- of garantiegaranties zijn 24x12 of 50x20mm. Verzendlabels zijn meestal groot, de meest gebruikte standaard afmetingen zijn 100x100mm of 100x150mm. Labels voor goederen en artikelen zullen variëren in meting, afhankelijk van de hoeveelheid informatie die nodig is. Ze zijn meestal tussen de volgende formaten: 100x80 en 100x60mm. Prijslabels zijn zeer gebruikelijk en gebruiken meestal metingen van 26x12's en 26x16. Pallets labels variëren in grootte afhankelijk van hoeveel informatie er op het label staat. De meest gebruikte maat is 148x210mm. Labels voor Elektronische componenten: De afmetingen variëren afhankelijk van de hoeveelheid informatie die wordt weergegeven en de grootte van het product. Typische maten variëren van 70x30 tot 50x20.

Ribbon Types

Waxen ribbons

Samengesteld uit een hoog percentage was met een polyester basis en staan bekend om hun hoge gevoeligheid en contrast. Wax linten werken het beste bij lagere temperaturen, wat de levensduur van de thermische printkop verlengt. Het nadeel van wax linten is dat ze minder resistent zijn tegen vlekken, krassen, chemische en omgevingsbestendigheid dan linten op basis van hars of was/hars. Wax linten zijn perfect voor het printen op papier maar niet op kunststoffen. Ideaal voor het afdrukken van standaard barcodes op papier en karton.

Hars Ribbons

Samengesteld uit een hoog percentage harsen en een polyester basis. Hars linten staan bekend om hun bestendigheid tegen schurende middelen zoals alcohol of benzine en kunnen hoge kwaliteit beelden afdrukken op speciale oppervlakken zoals kunststof houders, andere synthetische materialen en bepaalde soorten hoogglans papier. Het vereist een hogere bedrijfstemperatuur die schurend kan zijn voor de houdbaarheid van de thermische printkop dan een waslint.

Gemixt (Wax/Hars)

Ribbon/Lint Samengesteld uit een hoog percentage harsen en een polyester basis. Hars linten staan bekend om hun bestendigheid tegen schurende middelen zoals alcohol of benzine en kunnen hoge kwaliteit beelden afdrukken op speciale oppervlakken zoals kunststof houders, andere synthetische materialen en bepaalde soorten hoogglans papier. Het vereist een hogere bedrijfstemperatuur die schurend kan zijn voor de houdbaarheid van de thermische printkop dan een waslint.

Vraag hier informatie aan
Bel ons op 20 532 1557, of stuur ons het formulier