Free shipping Over €200.
We continue providing the best service, call us on 020 808 2723 and we will do all we can to help you

Barcodescanners Gids

Types Barcodescanners

Een barcodescanner is een apparaat dat een effectieve, veilige en snelle manier biedt om informatie te verkrijgen: meestal door een productcode. De scanner is een The scanner is een belangrijk onderdeel in alle barcode toepassingen. Meestal wordt dit soort apparaten gebruikt bij ontvangstruimten, verzendingen, tracking, inventaris, en verkoop. Zowel bekabelde als draadloze barcodescanners zijn toereikend voor dit soort toepassingen.

Type Connectie

USB

Dit zijn nieuwe generatie scanners. Informatie kan sneller verzonden worden dan voorheen en de verbinding is simpel. Ze hebben geen extra stroom nodig omdat de stroom die ze met deze verbinding opwekken voldoende is.

Bluetooth

Dit zijn nieuwe generatie scanners. Informatie kan sneller verzonden worden dan voorheen en de verbinding is simpel. Ze hebben geen extra stroom nodig omdat de stroom die ze met deze verbinding opwekken voldoende is.

RF (radio frequentie)

Draadloze scanners gebruiken radio frequenties om meteen data te verzamelen van een PC of database. De belangrijkste criteria waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop van een RF-lezer zijn het bereik en de levensduur van de batterij. Draadloze scanners verbeteren de ontvangst en verzending van informatie in de gevallen waarin de kabel beschadigd kan raken of het aantal producten dat gescand kan worden beperkt. RF bereik is superieur aan Bluetooth bereik.

PS/2, Toetsenbord interface

Wanneer een keyboardscanner vereist is of wanneer de gegevens moeten worden ingevoerd alsof deze worden ingetypt, wordt een toetsenbord wig gebruikt. Deze wordt aangesloten op de mobiele computer of het toetsenbord van de computer. Deze lezers zijn rechtstreeks verbonden met de seriële poort van het toetsenbord en de aansluiting is identiek aan die van het toetsenbord. Ze zijn meestal voorzien van een adapter die tegelijkertijd kan worden aangesloten op het toetsenbord en scanner.

RS232 (Serieel)

Lezers die verbinding maken met de RS-232-poort (of seriële interface) hebben een speciale software nodig die in staat is om gegevens van barcode scanners te recupereren en daar waar nodig in te voegen. Deze interface is iets anders dan het toetsenbord en geeft controle over de leesbestemming van de code.

Type Barcodes

Draagbare Scanners

Draagbare Scanners omvatten draadloze scanners en kabelscanners die verschillende scanmachines hebben, afhankelijk van het model zijn ze in staat verschillende soorten labels te scannen. Ze zijn licht en ergonomisch, ideaal voor verkoop en inventarisatie. Deze scanners zijn het eenvoudigste en zuinigste.

2D/PDF417 Scanners

Ze vertegenwoordigen innovatie op het gebied van scantechnologie. Ze zijn in staat om een groter aantal barcodesymbooltjes te lezen en zelfs om afbeeldingen te scannen zoals handtekeningen en defect of onvolmaakte codes. Ideaal voor omgevingen waar een correcte scan gegarandeerd moet worden.

Bluetooth Scanners

Deze scanners maken het direct, in realtime en zonder houder/kabels mogelijk om gegevens van de scanner naar PC te verzenden. Er hoeft geen infrastructuur geïnstalleerd te worden, de enige vereiste is dat de database van de PC verbinding kan maken via bluetooth.

Vaste Scanners

Vaste scanners worden gebruikt in categoriserings- en snelle toepassingen. Kleine vaste scanners worden vaak gebruikt in laboratoria en bij toegangscontrole. Deze scanners zijn, los van andere barcodelezers, geïntegreerd met andere apparaten of automatiseringssystemen.

Robuuste Scanners

Ze zijn speciaal ontworpen voor industrie en logistiek. Ze zijn extreem robuust en functioneren perfect onder extreme weersomstandigheden. Ideaal voor magazijnen, zowel binnen als buiten, en plaatsen waar het risico op vallen en beschadigingen groot is.

WiFi Scanners

Draadloze scanners maken het mogelijk om informatie in realtime door te sturen naar de database. Zij hebben een WLAN-verbinding nodig. Deze scanners verbeteren de prestaties van de werknemer aanzienlijk dankzij hun eenvoud en gebruiksvriendelijkheid.

Aan balie bevestigde scanner

Deze scanners zijn perfect voor kassa's, omdat hun snelle scanpatroon het mogelijk maakt om barcodes vanuit verschillende hoeken vast te leggen. Deze lezer kan in de teller worden bevestigd of er bovenop geplaatst worden. De kleinere scanners kunnen worden gebruikt als draagbare lezers of in hands-free modus.

Connectiviteit:
Bedraad vs. Draadloos

Elke scanner moet communiceren met een PC om de barcodeinformatie via de software over te dragen. Historisch gezien waren er alleen scanners met kabel die rechtstreeks met de PC verbonden waren. Deze zijn nog steeds het meest voorkomende type. Bedrade scanners zijn eenvoudig te starten en zullen de voordeligste optie zijn.

Draadloze scanners zijn tegenwoordig meer gebruikelijk omdat hun prijzen betaalbaarder zijn. Deze draagbare scanners werken op dezelfde manier als een bedrade scanner, behalve dat de scanner draadloos communiceert met een basisstation.
Dit basisstation wordt via een kabel met uw PC verbonden. Uw PC hoeft geen draadloze ondersteuning van de houder. Sluit de houder aan met de scanner en u bent klaar om te scannen. Het is zeer gemakkelijk een bedrade scanner te verplaatsen door een draadloze, aangezien het geen effect heeft op de PC of software.

De meeste draadloze scanners gebruiken Bluetooth om te communiceren, wat meestal een bereik van 33 voet geeft. Er zijn een aantal gepatenteerde en gespecialiseerde draadloze Bluetooth-apparaten die meer dan 200 voet kunnen verzenden. Sommige modellen bieden ook extra functies die de bedrade scanners niet hebben, zoals batchmodi en directe geheugen matching. De Motorola LS4278 bijvoorbeeld, kan een apparaat direct koppelen zonder zijn houder te gebruiken. Dit maakt het een perfecte aanvulling om te gebruiken met een laptop, tablet of smartphone met ingebouwde Bluetooth-mogelijkheden. Draadloze scanners kunnen zorgen voor meer mobiliteit en vrijheid van kabelaccumulatie in elke toepassing.

IndustrieBedrade
draagbaar
Draadloze
draagbaar
BalieVast
Retail
Supermarkt
Magazijn
Gezondheidszorg
Productie
Onderwijs
Logistiek
Velddiensten
Hoe kunnen we helpen?

Om meer te weten over oplossingen, contacteer ons via e-mail, telefoon 020 808 2723 of vul onderstaand formulier in.

    * Required Fields

    No, thanks

    Logiscenter in the world