Gratis verzending vanaf € 250 excl. BTW

 • Contact
 • Chat
 • Mijn Account

Kies de juiste barcode scanner

Barcodelezers zijn gemakkelijker te gebruiken dan ooit tevoren. De dagen zijn voorbij waar je nog moest omgaan met decoderboxen en meerdere kabels die overal naartoe gaan. Sluit de kabel aan op de scanner en de computer en hij werkt direct!

Hoewel de bediening eenvoudiger is geworden, zijn er nu meer opties en soorten lezers om uit te kiezen. Het kiezen van de juiste kan een uitdaging zijn. Zeker zonder de verschillende soorten en opties te begrijpen. De eerste stap bij het vinden van de juiste scanner is het identificeren van uw specifieke behoeften:

 • -Waar wordt de scanner gebruikt? Is het een ruige omgeving?
 • -Hoe vaak wordt het gebruikt?
 • -Wat voor soort streepjescodes leest u?
 • -Hoe wordt de scanner gebruikt?
 • -Kan het verbonden blijven met een pc?

Als u weet hoe u de scanner gaat gebruiken, kunt u beslissen welk type scanner, vormfactor en andere opties u nodig heeft. Als u elk van deze factoren begrijpt, kunt u de juiste scanner voor uw behoeften vinden.

Soorten barcode scanners

Een van de belangrijkste zorgen bij het kiezen van een geschikte scanner is het type scan-engine dat deze heeft. Dit hangt uiteindelijk af van het type streepjescodes dat wordt gelezen. Er zijn drie hoofdtypen scan-engines.

 • Laser

  Dit is het bekendste type scanner. Het gebruikt een rode diodelaser om de reflectie van zwarte en witte ruimtes in een streepjescode te lezen. Laserscanners kunnen alleen standaard lineaire (1D) barcodes lezen. Standaard laserscanners kunnen van enkele centimeters tot een halve meter lezen, afhankelijk van de grootte van de barcode. Er zijn ook laserscanners met een groter bereik.

 • Lineaire Imager

  Lineaire beeldscanners lijken op lasers, omdat ze ook alleen 1D-streepjescodes lezen. Maar in plaats van het gereflecteerde licht van de laser af te lezen, nemen ze een afbeelding van de streepjescode. Dit type scanneris een zeer goede vervanging voor de laserscanner geworden omdat het leesbereik is verbeterd. Ook wanneer de streepjescode beschadigd is, leest een lineaire beeldscanner de code en dat terwijl de kosten juist lager zijn. In de afgelopen jaren heeft deze 1D-lezeroptie de laseroptie vervangen.

 • 2D gebiedsbeeldvorming

  Net als lineaire imagers leggen volledige 2D-imagers ook een afbeelding vast voor analyse, maar in tegenstelling tot lineaire apparaten kunnen deze lezers elk type barcode lezen. Zowel 1D- als 2D-streepjescodes zijn compatibel met een 2D-imager. Een ander voordeel van deze imagers is dat de oriëntatie van de barcode niet belangrijk is bij het lezen. Bij lasers en lineaire afbeeldingen moet u de leesstraal horizontaal over de streepjescode uitlijnen. Een 2D-imager neemt een gedetailleerder beeld en is intelligenter, zodat hij een code in elke richting kan lezen. Dit vertaalt zich in snellere lezingen met minder richten. 2D-imagers kunnen ook streepjescodes van elk oppervlak lezen, inclusief een monitor of telefoonscherm, of opgenomen op DPM-onderdelen. Met hun extra mogelijkheden en zeer agressief lezen, worden 2D-imagers steeds populairder in alle industrieën om scantoepassingen te versnellen en de manieren waarop streepjescodes worden gebruikt uit te breiden.

 • Type lezers op basis van hun vorm

  Als je eenmaal weet wat voor soort lezer je nodig hebt, is de volgende grote vraag wat voor soort lezer heb je nodig? De meesten van ons zijn bekend met de standaard pistool- en aanrecht scanners in winkels en supermarkten. Er zijn 5 hoofd factoren voor scanners en elk heeft voordelen, afhankelijk van uw toepassing en hoe u de lezer gaat gebruiken

 • Handheld

  Handheld

  Dit zijn de meest voorkomende scanners, ze zijn heel gemakkelijk te gebruiken, richt de scanner gewoon op de barcode en haal de trekker over. De meeste modellen bieden ook ondersteuning voor handsfree bediening. Handscanners zijn ook verkrijgbaar in draadloze vorm om de wirwar van kabels te voorkomen en uw mobiliteit te vergroten.

 • Presentatie

  Presentation

  Ze zijn ontworpen om op een werkblad of standaard te worden geplaatst en hoeven niet te worden opgepakt of vastgehouden. Deze lezers zijn gemaakt voor handsfree scannen en hoeven niet te worden geactiveerd om te lezen. Ook hebben presentatie scanners grote leesgebieden om de noodzaak van aanwijzen te verminderen. U vindt dit soort scanners in winkels, omdat het gemakkelijk is om veel items snel te scannen. Presenteer de barcode gewoon voor de scanner en hij leest deze automatisch.

 • Integratie

  Integration

  Ze lijken op presentatie scanners, omdat ze alleen de barcode voor de lezer presenteren. Deze zijn echter gemaakt om in een kast of tafel te worden geplaatst. U bent dit soort scanners waarschijnlijk tegengekomen in supermarkten en automatische kassa's. Veel modellen hebben ook een ingebouwde weegschaal om een ​​POS-baan volledig te bedienen.


 • Automatisering

  Automatisering

  Een stationaire lezer is iets meer gespecialiseerd in vergelijking met de andere typen, omdat het eigenlijk bedoeld is om te worden geïntegreerd met een groter geautomatiseerd systeem. Deze scanners zijn gemaakt om op een lopende band of op een kiosk te worden gemonteerd en hebben geen typische trigger of knop om te scannen. Vaak staan ​​deze scanners altijd aan of worden ze geactiveerd door externe sensoren of controllers. Vaste scanners zijn verkrijgbaar in een breed scala aan snelheden, zelfs voor zeer snelle assemblagelijnen zonder tussenkomst van de gebruiker.

 • PDA´s

  PDA´s

  Ze doen meer dan gewone scanners. Mobiele terminals bieden totale vrijheid omdat zowel de pc als de scanner zich in één apparaat bevinden. Wanneer andere scanners op een pc moeten worden aangesloten, kunnen PDA's vrij bewegen terwijl ze informatie opslaan in hun interne geheugen of communiceren via Wi-Fi- of WLAN-netwerken. Mobiele terminals zijn ideaal voor toepassingen die echte mobiliteit vereisen, zoals voorraadbeheer en asset-tracking.

IndustryWired
Hand
Wireless
Handheld
CounterFixed
Retail
Grocery
Warehousing
Healthcare
Manufacturing
Education
Logistics
Field Services
 • Connectiviteit versus bedrading

  Elke lezer moet communiceren met een computer om de streepjescode-informatie te verzenden naar de software die hij gebruikt. Historisch gezien waren er alleen bekabelde lezers die rechtstreeks via een kabel op de pc waren aangesloten. Dit zijn nog steeds het meest voorkomende type scanner en communiceren meestal met een computer via een USB-verbinding. Scanners met snoer zijn eenvoudig in te stellen en zullen uw minst dure optie zijn.

 • Draadloze lezers komen tegenwoordig steeds vaker voor, omdat hun kosten veel betaalbaarder zijn geworden. Deze handscanners werken op dezelfde manier als een bedrade scanner, behalve dat de scanner draadloos met een basisstation communiceert. Dit basisstation wordt via een kabel op uw pc aangesloten. Uw computer heeft geen draadloze ondersteuning nodig, omdat het basisstation en de scanner dit allemaal afhandelen. Sluit gewoon de basis aan, koppel de scanner met de basis en u kunt beginnen met scannen. Het is heel gemakkelijk om een ​​bedrade scanner te vervangen door een draadloze, aangezien dit geen effect heeft op uw pc of software.

 • De meeste draadloze scanners gebruiken bluetooth om te communiceren, waardoor je meestal een bereik hebt van 10 meter. Er zijn enkele gespecialiseerde en gepatenteerde draadloze Bluetooth-eenheden die meer dan 40 meter kunnen verzenden. Sommige modellen bieden ook extra functies die bekabelde scanners niet hebben, zoals batch-geheugenmodi en directe koppeling, die rechtstreeks aan een apparaat kunnen worden gekoppeld. Dit maakt het een perfecte match voor gebruik met een laptop, tablet of telefoon met ingebouwde Bluetooth-mogelijkheden. Draadloze scanners bieden meer mobiliteit en vrijheid van wirwar van kabels in elke toepassing.

 • Er zijn ook lezers om via de radio te communiceren, deze lezers werken met een systeem dat lijkt op Bluetooth, ze maken verbinding met een basis of in sommige gevallen met een antenne die als ontvanger fungeert. Met betrekking tot bluetooth zorgt dit type verbinding ervoor dat u minder interferentie heeft met objecten, meer afstand tussen scanner en ontvanger, tot 100 meter reikt, en de mogelijkheid om meer lezers aan te sluiten op dezelfde antenne, tot 32 lezers in sommige apparatuur


 • Robuustheid

  Ongeacht de omgeving waarin u uw scanner gebruikt, robuustheid is altijd een overweging. De omgeving is een belangrijke factor, maar u moet ook bedenken hoe de scanner wordt gebruikt. U bevindt zich misschien in een standaardomgeving, maar als de scanners worden misbruikt, bespaart een robuustere optie u onderweg tijd en geld.

 • De meeste scanners zijn ontworpen voor dagelijks gebruik in een kantoor- of zakelijke omgeving. Een toevallige val van tijd tot tijd is prima. Maar als u uw scanners in een magazijn of buitenomgeving gebruikt, wilt u een robuuste eenheid overwegen. De verschillen tussen een robuust en standaard model zijn behoorlijk ingrijpend. Robuuste units zijn volledig afgedicht tegen stof en vocht en zijn bestand tegen herhaalde valpartijen van 1,5 of 2 meter op beton. Met een rubberen omhulsel zijn ze bestand tegen ernstig misbruik - sommige hiervan zou je waarschijnlijk zonder problemen als een hamer kunnen gebruiken!

 • Een robuuste lezer onderscheidt zich altijd door zijn felgekleurde gele, oranje of groene behuizingen. Ze kunnen duurder zijn, maar de tijd die verloren gaat als een scanner kapot gaat en de kosten om deze snel te vervangen, compenseren de aanvankelijke extra kosten.

 • Met alle opties die tegenwoordig voor streepjescodelezers beschikbaar zijn, is het belangrijk om het juiste apparaat voor uw zakelijke behoeften te vinden. Door te bepalen hoe u de scanner gaat gebruiken en welke functies u nodig heeft, wordt het besluitvormingsproces gemakkelijker. Neem contact op met onze scanner experts als u problemen blijft ondervinden of nog vragen heeft. Wij helpen u graag verder.

 • Een offerte aanvragen

  Hoe kunnen we helpen?

  Om meer te weten over oplossingen, contacteer ons via e-mail, telefoon 020 808 2723 of vul onderstaand formulier in.

   * Required Fields

  No, thanks

  Logiscenter in the world