Desinfecteer apparaten om besmetting te voorkomen

Als het wassen van de handen een van de belangrijkste maatregelen is om besmetting te voorkomen, is het desinfecteren van apparaten praktisch even belangrijk, vooral de apparaten die tijdens hun dienst worden gedeeld.

Desinfectie van computer apparatuur, zoals computers, pda's, scanners, readers of printers, is essentieel in werkomgevingen.

Als gevolg van de verspreiding van COVID-19 hebben we verschillende vragen ontvangen van klanten over hoe ze hun apparaten konden desinfecteren om de risico's van besmetting voor hun teamleden te minimaliseren. Vooral voor werknemers die apparaten delen met andere werknemers en in direct contact staan ​​met apparaten die essentieel zijn voor de uitvoering van hun functies, of het nu gaat om ziekenhuizen, fabrieken, magazijnen, logistieke ketens, enz ....

Bij Logiscenter weten we dat apparaten een sleutelelement zijn in elk bedrijf dat de efficiëntie tracht te optimaliseren, dus hier leggen we uit hoe ze te desinfecteren en het risico van besmetting door bacteriën, virussen of andere pathogenen te verminderen.

Hoewel de belangrijkste fabrikanten gebruikershandleidingen opstellen voor elk van hun apparatuur met specifieke reinigingsprotocollen voor elk apparaat, willen we u van Logiscenter en dankzij onze uitgebreide ervaring met het distribueren van barcodeapparaten, printers en mobiele apparaten reeks aanbevelingen voor de desinfectie van uw apparaten en hun correct onderhoud.

Aanbevolen stoffen

spray para desinfectar

Voor 100% of een combinatie van de volgende:

 • Isopropylalcohol
 • Bleekmiddel / natriumhypochloriet (* alleen plastic oppervlakken)
 • Waterstof peroxide
 • Ammoniumchloride
 • Milde afwasmiddel

Vanwege de oxiderende kracht van natriumhypochloriet, dient u contact met metalen oppervlakken van het apparaat te vermijden, aangezien dit corrosie veroorzaakt.

Te vermijden stoffen

Wel moet er uitgekeken worden voor stoffen die het apparaat kunnen beschadigen. Dit zijn de volgende stoffen kunststoffen en die zullen dan ook moeten worden vermeden; aceton, ketonen, ethers, aromatische en gechloreerde koolwaterstoffen, alkalische waterige of alcoholische oplossingen, ethanolamine, tolueen, trichloorethyleen, benzeen, carbolzuur en TB-lysoform.

Er moet ook worden opgemerkt dat sommige vinylhandschoenen een additief bevatten, ftalaat genaamd, dat ze meer flexibiliteit geeft en schadelijk is voor kunststoffen, dus het wordt niet aanbevolen om ze te gebruiken tijdens het hanteren van het apparaat.

Hoesje en Behuizing

U kunt alcoholdoekjes gebruiken om de behuizing en de knoppen schoon te maken.

Scherm

Het scherm kan worden schoongemaakt met alcoholdoekjes, maar ophoping van vloeistof langs de randen van het scherm moet worden vermeden. Droog het scherm onmiddellijk af met een zachte, niet-schurende doek om krassen te voorkomen.

Camera

Maak de camera schoon met een microvezeldoek zoals die wordt gebruikt voor optische reiniging.

Connector

cotton

Om de connectoren te reinigen:

 • Verwijder de hoofdbatterij uit het mobiele apparaat.
 • Dompel een wattenstaafje in isopropylalcohol.
 • Wrijf het katoen heen en weer over de connector. Laat geen katoenresten achter op de connector.
 • Herhaal de bovenstaande stappen minstens drie keer.
 • Doop een ander wattenstaafje in ontsmettingsalcohol om vet en vuil te verwijderen in de buurt van de connector.
 • Gebruik een droog wattenstaafje en herhaal stap 5.
 • Spuit samengeperste lucht op het connectorgebied en richt de buis ongeveer 1,5 cm van het oppervlak.
 • Inspecteer het gebied op vet of vuil, herhaal indien nodig.

Specifieke aanbevelingen per apparaat type

 • Barcode scanners:het eerste dat u moet doen om het schoon te maken, is de stekker uit het stopcontact te halen en uit te schakelen. Voor moeilijk bereikbare plaatsen moeten ze wattenstaafjes gebruiken om het gebied grondiger te kunnen desinfecteren. Als de desinfectie van de apparatuur is voltooid, vergeet dan niet deze af te drogen met een schone, droge doek.
 • Printers: in het geval van printers is het essentieel om alle delen van de apparatuur schoon te maken en te desinfecteren, vooral als het mobiele printers zijn, aangezien ze besmettelijke stoffen van de ene plaats naar de andere kunnen vervoeren. De belangrijkste onderdelen om te desinfecteren zijn; het scherm, de papieropening en het toetsenbord. Voor deze laatste twee kunt u wattenstaafjes gebruiken om de apparatuur goed schoon te maken.
 • PDA´s: Allereerst moeten ze worden losgekoppeld van de stroom en worden uitgeschakeld. Voor het reinigen met de toegestane producten is het belangrijk deze niet direct op de apparatuur te schenken.

Logiscenter raadt aan om de apparaten van uw bedrijf regelmatig schoon te maken volgens de richtlijnen van de fabrikant van de apparatuur. Dit zorgt voor een goede hygiëne van mobiele apparaten, scanners, printers en het juiste onderhoud ervan. Deze inspanningen zijn bedoeld om te voorkomen dat uw werknemers, via gedeelde apparaten, mogelijk worden blootgesteld aan virussen en bacteriën.

Als u vragen heeft, neem dan gerust contact op met onze experts die al uw vragen zullen beantwoorden.