Eerste machines die geld tellen: geschiedenis

Een muntenteller en een biljettenteller van Ratiotec

Geldtelmachines zijn een geweldige bondgenoot voor bedrijven die contant geld gebruiken, omdat ze veel tijd besparen. Er zijn automatische tellers voor zowel munten als biljetten, een groot voordeel omdat u niet handmatig contant geld hoeft te berekenen.

Deze tool is meestal zowel in winkels als in banken of bij makelaar kantoren goed te vinden, naast vele andere plaatsen; We kunnen ze ook geïntegreerd vinden in geldautomaten. Er zijn verschillende jaren verstreken sinds het werd uitgevonden tot nu, dat we het in ons dagelijks leven kunnen vinden. Laten we eens kijken wat de geschiedenis is van de geldtelmachine.

De eerste machines

Het idee ontstond in de jaren 50, toen het Japanse bedrijf Kokuei (nu Glory genaamd) de eerste muntenteller ontwikkelde. Het doel van deze uitvinding was om de taken van bankmedewerkers te vergemakkelijken en te versnellen.

De bediening was eenvoudig: het had een binnenschijf die draaide dankzij een slinger om de munten naar de rand te transporteren. Het mechanisme onderscheidt ze door hun grootte om de telling te maken.

Ondertussen ontwikkelden andere bedrijven soortgelijke ideeën, zoals De La Rue - dat werd omgedoopt tot Talaris en Glory nam het uiteindelijk over.

Evolutie van geldtelmachines

Kort na de muntenteller kwam de biljettenteller. In het begin telde het alleen het aantal ingevoerde rekeningen, totdat het apparaat evolueerde en de technologie incorporeerde waarmee het geldbedrag kan worden geteld.

In de loop der jaren zijn geldtelmachines geëvolueerd met de integratie van nieuwe technologieën, die hun functie aanvullen en andere problemen oplossen die zich voordoen. Ook verbetert de snelheid en nauwkeurigheid van het tellen met de updates.

Tegenwoordig zijn er veel meer fabrikanten van geldtellers, zoals Ratiotec, die verschillende soorten machines aanbieden.

Huidige geldtelmachines en toepassingen

Een automatische muntenteller bestaat uit een kleine elektronische hopper die mechanisch het toegevoegde geld telt. Scheid de munten op diameter om ze te kunnen tellen en zo manipulatie te voorkomen.

In plaats daarvan moet je de prop op de biljettenteller plaatsen zodat de motor -die onderaan zit- de rol activeert. Deze draait en voert het geld in de automaat zodat een tweede rol het telt. De biljetten vallen in de stapelaar.

Deze tool biedt naast tellen ook andere diensten. Sommige helpen verifiëren dat het ingevoerde geld echt is, dat wil zeggen, het waarschuwt voor eventuele vervalsingen die mogelijk zijn toegevoegd. Er zijn ook andere soorten die munten of biljetten classificeren, erg handig bij het bestellen van bijvoorbeeld de doos met wisselgeld. Er zijn zelfs kopieën die meerdere valuta accepteren of die beschadigde of verslechterde bankbiljetten en munten detecteren.

Een ander type meter is een meter die cheques en vouchers scant om hun waarde te berekenen, zoals het Epson TM-S2000-model.

Als u nog vragen heeft over geldtelmachines, neem dan contact op met het technische team van Logiscenter en zij zullen u helpen met alles wat u nodig heeft.