Hoe print je papieren polsbandjes voor evenementen?

Een persoon die een papieren polsbandje omdoet voor evenementen bij een andere persoon

Een goede papieren armband kan het verschil maken op uw evenement. Een mooie herinnering aan de geweldige dag die de aanwezigen hebben doorgebracht, met een gepersonaliseerd ontwerp dat het uniek maakt. Bovendien helpen deze armbanden bij te houden wie er naar een feest of concert gaat en zijn ze heel gemakkelijk te verkrijgen. Bij Logiscenter leggen we uit hoe je op een eenvoudige manier papieren polsbandjes maakt voor evenementen, met behulp van een thermische printer en het juiste materiaal om te genieten van alle voordelen die ze bieden.

Ten onrechte bekend als "papieren" polsbandjes, zijn ze eigenlijk gemaakt van een materiaal dat "tyvek" wordt genoemd. Deze is zo resistent dat hij vrij moeilijk te breken is en bovendien kun je ze naar wens aanpassen.

Printers voor papieren polsbandjes

Standaard labelprinters kunnen papieren polsbandjes printen, maar een polsbandjesprinter biedt meerdere voordelen en lagere kosten per print. Ze zijn geschikt voor toepassingen die dagelijks polsbandjes moeten afstempelen, zoals concertzalen of organisatoren van evenementen. De printer is essentieel om je eigen armbanden te kunnen maken.

Deze printers kunnen verschillende soorten media hebben, zoals die op een rol of die een cartridge hebben die eenvoudig op zijn plaats valt voor continu printen. Ze bieden ook een hogere resolutiestandaard, wat resulteert in een duidelijke en nauwkeurige indruk van het ontwerp.

Wat betreft de personalisatie van deze armbanden, is het mogelijk om de naam of het logo van het evenement of de organisatie op te nemen, evenals de datum van voltooiing, een slogan of een hashtag samen met sociale netwerken. U kunt ook een streepjescode hebben om de armbanden te identificeren tijdens het in- en/of uitstappen.

Bij het printen kunnen we twee thermische technologieën kiezen. Enerzijds hebben we directe thermische printers, die hitte toepassen op thermisch gevoelig papier om de armbanden te printen. Er zijn echter ook thermische transferprinters, wijdverspreid in het gebruik van polypropyleen armbanden, aangezien de werking ervan bestaat uit een tape (of lint) die door de printkop aan het label wordt gehecht.

Soorten armbanden

Van de verschillende soorten armbanden zijn de papieren armbanden het goedkoopst. Ze zijn voor eenmalig gebruik, hoewel ze minstens een paar dagen leesbaar en ongedeerd kunnen blijven. Er zijn veel verschillende kleuren en het meest voorkomende type sluiting is met een lijm, waardoor verschillende mensen ze niet kunnen gebruiken.

Polsbandjes van papier of Tyvek zijn erg moeilijk te breken en te vervormen dankzij het materiaal waarmee ze zijn gemaakt: flitsgesponnen polyethyleenvezels met hoge dichtheid, een zeer resistente synthetische component. Naast papieren polsbandjes zijn er nog andere alternatieven zoals PVC of vinyl (waterbestendig) of katoen (hogere kwaliteit). Deze zijn echter duurder en sommige zijn niet zo eenvoudig aan te passen.

Er zijn veel andere kenmerken die de armbanden van elkaar onderscheiden, zoals hun textuur, sluitmechanisme, duurzaamheid of breedte.

Gebruik en toegang met papieren polsbandjes

Papieren polsbandjes hebben één hoofddoel, en dat is om de toegang van bezoekers te controleren. Dankzij hen kunnen de werknemers die bij de ingang staan snel controleren wie er langskomt, aangezien ze hen kunnen herkennen door alleen naar de armband te kijken. Ze vertegenwoordigen een verbetering ten opzichte van bijvoorbeeld de typische postzegels die in nachtclubs in de handen van het publiek worden gestempeld, omdat ze niet het risico lopen te verdwijnen, of papieren kaartjes, omdat het oncomfortabel is om ze continu te tonen.

Deze armbanden kunnen bij veel soorten evenementen worden gebruikt, zoals concerten en festivals - vooral bij de laatste, aangezien de in- en uitgangen van het publiek vaker voorkomen -, feesten, pretparken of andere evenementen waarbij controle van de aanwezigen vereist is. Ze dienen ook om de gebieden te onderscheiden die toegankelijk zijn voor de aanwezigen binnen de locatie (zowel het publiek als de medewerkers).

Al deze bedieningselementen kunnen worden verbeterd door een streepjescode in het ontwerp op te nemen. Door middel van software die ze genereert en een geschikte lezer kunnen degenen die verantwoordelijk zijn voor het controleren van de in- en uitgangen frauduleus gebruik van de armbanden voorkomen. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor RFID-polsbandjes die naast toegangscontrole ook als vorm van contactloos betalen kunnen worden geïmplementeerd.

Als u nog vragen heeft over papieren polsbandjes voor evenementen, neem dan contact op met het technische team van Logiscenter en zij helpen u met alles wat u nodig heeft.