Thermisch printen is een van de meest nauwkeurige en economische printsystemen. Een overtuigende reden waarom het de meest gebruikte technologie is voor het afdrukken van streepjescodes en andere coderingen. Dankzij de nauwkeurigheid kan afdrukken met een hoge resolutie later gemakkelijk en foutloos worden gelezen door lezers en scanners. Omdat het een economisch systeem is, kan een groot aantal afdrukken worden gemaakt met meer concurrerende kosten dan andere afdruktechnologieën zoals laser, inkt of sublimatie.

Bij de thermische printtechnologie moeten twee systemen worden onderscheiden:

  • Thermisch transfer printen
  • Direct thermisch printen

Het fundamentele verschil tussen deze twee systemen is de duurzaamheid en weerstand van de uiteindelijk afgedrukte code. Thermisch transfer printen is een van de meest duurzame en nauwkeurige printsystemen die er zijn. De hardnekkigheid van dit printsysteem, dat dat van direct thermisch printen overtreft, ligt in het gebruik tijdens het proces van het lint of thermisch transferlint. Dat kan de perfecte oplossing zijn voor die bedrijven die moeten optimaliseren om de maximale de kwaliteit en tijd van de afdruk eruit te halen.

Kiezen voor een thermische transferprinter voor etiketten is de beste technologische oplossing als we de duurzaamheid van onze prints willen garanderen. Het belangrijkste voordeel van dit printsysteem is precies de weerstand. Niet alleen tegen het verstrijken van de tijd, maar ook tegen bepaalde weersfactoren, iets waarmee rekening mee moet worden gehouden.

Laten we voor dit alles enkele fundamentele aspecten bekijken waarmee we rekening moeten houden bij het kiezen van het thermische transferlint voor een labelprinter.


HOE HET LINT VOOR EEN THERMISCHE LABELPRINTER TE KIEZEN


Voordat u gaat kijken hoe u het juiste lint voor een thermische printer kiest, is het belangrijk om te weten wat het precies is. Het bestaat uit een tape gemaakt van een polyesterfilm die aan één kant is bedekt met een of meer lagen "inkt" en een beschermhoes. Dankzij de warmte van de thermische printerkop blijft de informatie op het oppervlak van het label plakken.

Laten we niet alleen kijken hoe het werkt, maar laten we ook de stappen bekijken die u moet volgen om het geschikte thermische transferlint te kiezen:

1. Zorg ervoor dat onze printer een thermische transferprinter is

Een verplicht uitgangspunt. Terwijl directe thermische printers rechtstreeks op het papier of etiket afdrukken, vereisen thermische transferprinters het gebruik van het lint om de informatie op het gewenste oppervlak te kunnen stempelen.

Naast deze behoefte missen directe thermische printers de interne mechanische componenten die nodig zijn om het lint aan te passen. .

2. Het juiste formaat selecteren, essentieel bij het kiezen van het lint voor een thermische transferprinter

Het aanpassen van het formaat van het thermisch transferlint aan de eigenschappen van onze printer is essentieel om een ​​correcte afstempeling van de informatie te garanderen. Naast het kiezen van de lengte, is het echt belangrijk om de juiste breedte te kiezen.

Binnen deze categorie van transferprinten zijn er verschillende printbreedtes. Om het lint voor een thermische printer te kiezen, zullen we altijd een breedte moeten kiezen die gelijk is aan of kleiner is dan de afdrukbreedte van de printer. Alleen dan kan het correct worden afgesteld en zo de informatie betrouwbaar op het papier of etiket overbrengen.

3. Kies het meest geschikte materiaal voor het lint volgens het doel

Het is misschien wel het belangrijkste aspect bij het overwegen van de keuze van het lint voor een thermische printer. Afhankelijk van het materiaal waarmee het is gemaakt, zullen we enkele afwerkingen bereiken of andere. En dat niet alleen: we moeten ook rekening houden met andere belangrijke aspecten bij het kiezen van linten of andere, zoals bijvoorbeeld of onze gelabelde goederen binnen of buiten zullen zijn.

Waxlint, het aanbevolen lint voor papieren etiketten

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit lint gemaakt van een mengsel van wax en hars. Deze combinatie zorgt niet alleen voor een uitzonderlijke printkwaliteit, maar is ook zeer goed bestand tegen krassen en vlekken, en maakt het gemakkelijk om op synthetische stoffen te printen. Vanwege het ontwerp is het, het lint dat is geïndiceerd voor vochtige omgevingen, buitenlocaties, bewegwijzering in magazijnen en bewaking van medische apparatuur.

Harslint, maximale bescherming bij afdrukken

Het garandeert afdrukken met de langste levensduur, waardoor het, het aangegeven lint is voor het bewaken van producten die zowel binnen als buiten worden blootgesteld. Door zijn samenstelling is thermisch transfer printen met harslint bestand tegen water, chemicaliën, slijtage, oliën en vetten.