>

Free shipping Over €200.
We continue providing the best service, call us on 020 808 2723 and we will do all we can to help you

Types PDA's en Tablets

Ontdek welke terminal het meest geschikt is voor uw bedrijf

Draagbare terminals zijn vergelijkbaar met persoonlijke digitale assistenten (PDA). Het verschil is dat mobiele terminals veel resistenter zijn dan PDA's. Op onze website vindt u een selectie van terminals met scanners ingebouwd in het apparaat zelf. Hoewel onze terminals in ëën groep zijn georganiseerd, zijn er meerdere configuraties en opties om uit te kiezen. De onderstaande informatie zal u helpen bij uw selectieproces.

Batch Vs. Draadloos

In termen van batchverzameling worden gegevens verzameld door de terminal en opgeslagen in het geheugen. Voor het verzamelen van batchgegevens moet de operator de terminal aansluiten, via een houder die is aangesloten op de PC, om de informatie over te dragen naar een database. Een draadloze collectie maakt gebruik van een draadloos netwerk en maakt het mogelijk om informatie in realtime te verzamelen en over te dragen naar de database.


Het voordeel van batch boven draadloze gegevensverzameling is de besparing op hardwarekosten. Offline inzamelterminals zijn goedkoper en vereisen geen WLAN-infrastructuur. WLAN-infrastructuren omvatten, maar zijn niet beperkt tot, draadloze toegangspunten en switches/bestuurders.


De voordelen van draadloze inzameling zijn onder meer een toename van de productie, het verkrijgen van real-time informatie en een betere reactietijd. Bij Logiscenter raden wij u aan om, voordat u een WLAN-netwerk koopt of installeert, een site survey uit te voeren.

Terminals Types

PDA-Type en Professionele Terminals

PDA-achtige terminals zijn ideaal voor veldwerkers. Deze terminals hebben alle functionele mogelijkheden van een PDA, maar zijn bestendiger. Er zijn verschillende opties beschikbaar zoals GPS, touchscreen of barcodelezer (ideaal voor service, bezorging, enz...). Tot de belangrijkste fabrikanten in deze industrie behoren Datalogic, HHP Honeywell, Intermec, LXE en Motorola-Symbol.

Aan Voertuig Bevestigde Terminals

Aan Voertuig Bevestigde zijn uiterst resistent omdat ze ontworpen zijn voor montage op industriële voertuigen zoals vorkheftrucks, enz. In deze categorie zijn de leidende merken LXE, Motorola-Symbol, Intermec en Datalogic.

Handsfree/Draagbare Terminals

Naast alle functies geven handsfree terminals de gebruiker volledige mobiliteit doordat het apparaat aan de pols kan worden bevestigd of op een riem kan worden gedragen. Ze zijn perfect voor het inventariseren van voorraden en voor gebruik in verpakkingen. LXE en Motorola-Symbol zijn twee grote pioniers in deze sector.

Dataverzamelaar (Offline)

Offline gegevensverzamelaars zijn kleiner en hebben doorgaans een minder geavanceerd besturingssysteem. Enkele van de meest populaire modellen in deze lijn zijn Metrologic, Datalogic, Honeywell Motorola -Symbol of HHP.

Magazijn and Industriële Terminals

Robuuste industriële terminals zijn uiterst stevige apparaten. Ze beschikken over een groot aantal toetsenbordconfiguraties en opties voor het configureren van uw toetsen om het gebruik ervan gemakkelijker te maken en aan te passen aan uw verschillende toepassingen in diverse sectoren. Marktleiders zijn Datalogic, HHP Honeywell, Intermec, LXE en Motorola-Symbol.

PC Tablets

PC Tablets zijn apparaten tussen een laptop en een PDA, die met behulp van een touchscreen kunnen worden ingevuld. De gebruiker kan ook een stylus gebruiken om de computer te bedienen zonder toetsenbord of muis. Ze zijn zeer resistent en geschikt voor industriële omgevingen.

Terminals met GPS

Terminals uitgerust met GPS zijn de meest geavanceerde apparaten in het spectrum van draagbare terminals. Deze terminals zijn perfect voor mobiliteit, zowel om de precieze locatie van uw bedrijfsactiva te allen tijde te bepalen en te volgen. Toonaangevend in de sector Motorola-Symbol, HHP-Honeywell en Intermec.

Diepvriezer Terminals

Diepvriezer Terminals zijn ontworpen om de zwaarste omstandigheden te weerstaan. Hun IP beveiligingsniveau is hoog en ze zijn geschikt voor omgevingen waar de operator een periode van tijd kan doorbrengen in koude opslag.

Scanning Machines

Er zijn 4 basistypes scanmachines waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een laserlezerterminal; laser, 1D lineaire imager, 2D-imager en groot bereik.


Laserscanmachines: Gebruik een laserstraal als lichtbron en gebruikt gewoonlijk een roterend prisma of spiegel om de laserstraal over de barcode heen en weer te scannen. In het verleden werden lasermotoren sneller beschouwd dan lineaire imagers en presteerden beter in heldere omgevingen (d.w.z. buitenshuis scannen).

1D lineaire imager: wordt ook wel een CCD (Classificatiesysteem) genoemd. Dit maakt gebruik van een reeks van honderden kleine lichtsensoren die op rij in het leeshoofd staan opgesteld. In plaats van een enkele lijn als een laserscanner te schrijven, zenden lineaire imagers een grotere rechthoek uit waarmee de gebruiker het gebied kan bepalen dat wordt gescand. In sommige opzichten lijkt de lineaire imager op het maken van een foto - het is niet nodig om een specifieke oriëntatie te hebben om de barcode te kunnen lezen.

2D Imager: Deze functie werkt op dezelfde manier als de 1D imagers, behalve dat ze 2D barcodes kunnen lezen. 2D barcodes werken op twee vlakken in plaats van op één, zodat de 2D barcodes meer informatie kunnen bevatten.

Langeafstandsscanners: Geef de gebruiker de mogelijkheid om barcodes op grote afstand te scannen. Vroeger werkten langeafstandsscanners alleen bij het scannen vanaf een afstand, maar met de modellen van vandaag heeft de gebruiker meer flexibiliteit in het scannen, zowel dichtbij als ver.

Welk besturingssysteem heeft u?

Mobiele terminals hebben soortgelijke besturingssystemen als pc' s. Terwijl sommige terminals een DOS OS gebruiken, maken de meeste terminals gebruik van gangbare platforms zoals Windows Mobile 5.0 of Windows CE 5.0. Windows CE is een RTOS (Real Time Operating System) dat kan worden gebruikt voor het bouwen van robots, industriële controllers, internet, enz.


Windows CE heeft een tool genaamd de Platform Builder, waarmee u de componenten kunt selecteren die u voor uw platform wilt. Ontwikkelaars kunnen het platform aanpassen zodat het niet een standaardconfiguratie is, maar een die aan uw behoeften voldoet.


Daarnaast is Windows Mobile een standaard platform voor PDA's en mobiele apparaten. Het Windows Mobile-team heeft Windows CE-componenten geselecteerd voor het Windows Mobile platform en heeft kits gemaakt voor retailers. De apparaten op basis van deze kits worden Windows Mobile-apparaten genoemd.

IP-classificatie

Een ander kenmerk dat vaak wordt genoemd met betrekking tot terminals is de IP-rating.


Het eerste cijfer geeft het beschermingsniveau tegen vaste vreemde voorwerpen aan. In de meeste gevallen is het eerste cijfer van het IP-beschermingsniveau van de terminals een 5- of een 6-cijferig. Een graad 5 geeft aan dat het binnendringen van stof niet volledig wordt voorkomen, maar niet in voldoende hoeveelheid zal binnendringen om de goede werking van de apparatuur te verstoren. Een klasse 6 geeft aan dat er geen stof binnendringt; het apparaat is volledig beschermd tegen contact met stof en deeltjes.


Het tweede cijfer geeft de bescherming aan tegen het binnendringen van vloeistoffen. In de meeste gevallen is het tweede cijfer van het IP-beschermingsniveau van de terminals een 4,5 of een 6. Een niveau van 4 geeft aan dat vloeistofspatten vanuit elke richting tegen de behuizing geen schadelijke gevolgen heeft. Een rangorde van 5 geeft aan dat water dat door een sproeier tegen de behuizing wordt geprojecteerd vanuit elke richting, wanneer de behuizing wordt gekanteld onder een hoek tot 15° ten opzichte van de normale positie, geen schadelijke effecten op het mechanisme zal hebben. En, een classificatie van 6 betekent dat water dat door krachtige straalstralen of golven vanuit de oceaan vanuit elke richting tegen de omheining wordt geprojecteerd, geen schadelijke effecten heeft op het apparaat.

ApplicationBasicFieldWarehousePistol
Inventory
(Count)
Inventory
Management
Tracking
Storage
Selection
Assistance
Hoe kunnen we helpen?

Om meer te weten over oplossingen, contacteer ons via e-mail, telefoon 020 808 2723 of vul onderstaand formulier in.

    * Required Fields

    No, thanks

    Logiscenter in the world