Readers

Readers
  • +30.000 klanten Vertrouw in Logiscenter
  • 24 uur verzending Bestellingen die geplaatst worden voor 14:30
  • Barcodes & RFID experts +10 jaar ervaring
  • Toegewezen specialist Om elke klant te helpen
  • +60.000 producten Grootste voorraad in Europa

Barcode lezers

Gespecialiseerd in de markt van automatische identificatie en mobiliteit, bieden wij u bij Logiscenter een ruime keuze aan barcodelezers. Innovatie en technologie volledig aangepast aan de behoeften van uw bedrijf. Samen met ons deskundig technisch team kunt u het voor u meest geschikte product kiezen.

Lees meer

Wat zijn barcodelezers?

Barcodescanners zijn elektronische apparaten met een ingebouwde laser waarmee een barcode kan worden gescand. Een gemakkelijke manier om alle informatie die in deze kleine cijfers is opgeslagen en gedetailleerd te interpreteren.

Ter informatie is het belangrijk te weten dat barcodes een reeks cijfers en/of letters zijn die het mogelijk maken een bepaald product te identificeren en de kenmerken ervan te kennen. Het geheel van deze codes bevat verschillende gegevens die zowel de fabrikant als de consument helpen het artikel vooraf te kennen. De naam van het bedrijf dat het product op de markt brengt, de prijs en het land van oorsprong zijn slechts enkele van de gegevens die snel worden weergegeven wanneer deze lezers worden gebruikt.

Naast het kunnen scannen van elk van deze codes is een van de belangrijkste functies het verzenden van gegevens van de ene terminal naar de andere, via een Wi-Fi-verbinding of gewoon via een kabel.

Gebruik en werking van barcodelezers

Hoewel barcodelezers een van de meest essentiële apparaten zijn geworden in elk bedrijf met een winkel of magazijn, is het in werkelijkheid een product afkomstig uit de detailhandel, de logistiek en de industriële sector.

Het stroomlijnen van processen en het bieden van een hogere kwaliteit van dienstverlening zijn de belangrijkste doelstellingen van elk bedrijf dat dit type lezer gaat gebruiken. Het kan bijvoorbeeld de meest voorkomende fouten bij de inventarisatie verminderen, de werktijden verkorten, het beheer van de pakketbezorging verbeteren en helpen bij de verwerking van fysieke documenten.

Ongeacht het model en de fabrikant zijn barcodelezers zeer eenvoudig en handig in het gebruik. De ingebouwde lasertechnologie is rechtstreeks verantwoordelijk voor het vastleggen van de code-informatie en het doorsturen ervan naar het systeem in numerieke vorm. In het apparaat bevindt zich een decoder die de codesymboliek herkent en omzet in leesbare basisinformatie.

Zoals gezegd communiceren de meeste modellen barcodescanners met een computer of terminal. De snelste verbinding is meestal via USB, maar er zijn ook draadloze apparaten die rapporteren via Wi-Fi of Bluetooth. Deze laatste zijn heel gebruikelijk in de magazijnen van bijvoorbeeld kleding- en modewinkels.

Soorten barcodelezers

Bij Logiscenter hebben we een ruim assortiment barcodescanners. Kwaliteit en nauwkeurigheid behoren tot onze waarden, daarom bieden wij de beste merken op de markt, zoals barcodelezers van Zebra, Honeywell en Datalogic, onder andere.

  • Streepjescodelezer met laserapparaten: met een kleine benadering van de barcode leest dit apparaat snel en zeer efficiënt. Het werkt perfect, zelfs op oneffen of gebogen oppervlakken.
  • Barcodelezer met laserpistool: maken het mogelijk barcodes te lezen op vrijwel elk denkbaar oppervlak. Ze zijn zeer goed bestand tegen vallen en schokken.
  • Omnidirectionele vaste laserstreepjescodelezer: zijn ideaal voor onmiddellijk en foutloos lezen in alle richtingen. Dergelijke lezers zijn bijvoorbeeld vaak te vinden aan de kassa's van supermarkten.
  • Barcodescanner met 2D gebiedsbeeldvorming: zijn de laatste jaren op de markt gekomen, wat niet verwonderlijk is, aangezien zij tweedimensionale streepjescodes kunnen lezen. Productie-installaties zijn de meest voorkomende sectoren en gebieden voor hun werking.

Functies om de beste barcodelezer voor elke sector te kiezen

Ongeacht het soort materiaal wordt de barcodelezer rechtstreeks op gedrukte codes gebruikt en heeft hij gewoonlijk een maximale afstandslimiet voor een correcte lezing. In sommige gevallen is de code zelfs geïntegreerd, en die hebben meestal een maximale kantelgrens voor het lezen.

Afhankelijk van het beoogde gebruik zal de ene of de andere reeks kenmerken geschikter zijn. Industriële lezers zijn ontworpen voor gebruik in grote logistieke magazijnen. Door hun IP-beschermingsniveau zijn ze volledig bestand tegen alle weersomstandigheden en zelfs tegen zware valpartijen. Een van hun belangrijkste kenmerken is de snelheid en leeskracht van hun lezers.

Als u echter een handheld-reader nodig hebt voor de behandeling van allerlei goederen en de controle van documenten, zal deze efficiënter zijn als hij een Bluetooth-systeem bevat; uiteraard mag niet worden vergeten dat hij licht en comfortabel in de hand moet zijn. Aan de andere kant vergemakkelijken draadloze lezers de vrijheid en bewegingsvrijheid op elk moment, dankzij het ontbreken van kabels. Zowel Datalogic kaartlezers als elk van de fabrikanten waarmee wij werken, beschikken momenteel over de nodige functies om een uitstekende service te bieden.

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

Bij Logiscenter helpen we u bij het kiezen van de barcodelezer die het beste bij uw bedrijf past. Wij werken met de beste merken op de markt, zoals de kaartlezers van Honeywell, Datalogic of Zebra, om u de beste garantie en kwaliteit te bieden.

Hier vindt u een breed scala aan etiketlezers, ook wel RFID-lezers, geheugenkaartlezers en ticketlezers genoemd. Vertel ons over uw wensen en wij adviseren u vrijblijvend.

Heeft u technische vragen of ondersteuning nodig? Neem contact op met onze technische dienst. Vraag het onze experts, wij zullen u adviseren over de beste optie voor uw behoeften.

Items 1-12 of 378
Set Descending Direction
Page
View as
Items 1-12 of 378
Set Descending Direction
Page
View as