Draadloze Netwerken

Draadloze Netwerken
  • +30.000 klanten Vertrouw in Logiscenter
  • 24 uur verzending Bestellingen die geplaatst worden voor 14:30
  • Barcodes & RFID experts +10 jaar ervaring
  • Toegewezen specialist Om elke klant te helpen
  • +60.000 producten Grootste voorraad in Europa

RF draadloze infrastructuren en toegangspunten

Als leiders in de sector van mobiliteit en automatische identificatie werken wij bij Logiscenter samen met de belangrijkste fabrikanten van draadloze RF-infrastructuren op de markt. Zo garanderen wij een uitstekende kwaliteitsservice in combinatie met de beste huidige economische voorwaarden. Als u overweegt uw eigen lokale draadloze WLAN-netwerk op te zetten, zal ons technische team u helpen dit op een comfortabele en veilige manier in uw bedrijf te implementeren.

Lees meer

Wat zijn RF-infrastructuren en toegangspunten?

Een draadloos LAN is een lokaal draadloos netwerk dat communicatie tussen twee of meer apparaten mogelijk maakt door middel van radiogolven. Om dit mogelijk te maken is het noodzakelijk dat al deze apparaten zich op dezelfde plaats bevinden, zij het in een magazijn, een kantoor of zelfs een gebouw.

In tegenstelling tot LAN's vereisen draadloze infrastructuren geen gebruik van kabel, twisted pair of glasvezel om verschillende apparaten met elkaar te verbinden. Het transmissiemedium is in dit geval meestal de lucht, zoals de Wi-Fi-technologie gewoonlijk wordt gebruikt. De dekking van deze netwerken kan variëren van 10 meter tot 100 meter.

Deze draadloze netwerken zijn volledig gestandaardiseerd door de IEEE 802.11 transmissienormen. Het definiëren en specificeren van de juiste werking van dit soort verbindingen, behoort tot de draadloze LAN's die wij van Logiscenter aanbieden.

Een van de belangrijkste feiten om in gedachten te houden is het onderscheid tussen Wi-Fi-netwerken en WLAN-netwerken. Hoewel Wi-Fi tot de categorie WLAN behoort, zijn niet al deze draadloze lokale netwerken noodzakelijkerwijs Wi-Fi. Deze laatste vallen onder dezelfde normen, maar hebben ook hun eigen regels voor hun gebruik en toepassing op de markt. Met andere woorden, draadloze LAN's kunnen in elke draadloze sector en technologie worden gebruikt, terwijl Wi-Fi een eigen technologie is voor het creëren van WLAN's.

Voordelen van WLAN's in de bedrijfsomgeving

Zoals we kunnen zien, is het belangrijkste voordeel van dit type netwerk dat er geen kabels nodig zijn om de verbinding tussen apparaten te bevorderen. Op die manier kan elk elektronisch apparaat, zoals onder meer tablets, smartphones en computers, met elkaar worden verbonden zonder kabels en afstand. WLAN's ondersteunen grote aantallen apparaten, dus uw bedrijf heeft geen beperkingen als het gaat om de verbinding.

Deze draadloze netwerkoplossing is de goedkoopste en gemakkelijkste optie geworden voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Als u een groter bereik nodig hebt, kunt u bovendien meerdere repeaters aan de verbinding toevoegen. Zo kunt u een stabiele en hoogwaardige verbinding garanderen.

RF draadloze infrastructuurcomponenten die wij bij Logiscenter aanbieden

De fysieke architectuur van een WLAN bestaat uit RF (draadloze) toegangspunten en draadloze schakelaars, zoals de hierboven besproken draadloze netwerkkaarten of repeaters.

Al deze componenten zijn essentieel om uw eigen WLAN-netwerk in uw bedrijf te kunnen implementeren. Hieronder gaan we nader in op waar elk van hen uit bestaat en welke verschillende functies ze binnen deze eenvoudige architectuur vervullen.

RF-toegangspunten

RF-toegangspunten zijn draadloze apparaten met antennes die gegevens ontvangen en doorgeven van het ene elektronische apparaat naar het andere. Het fungeert als een brug tussen verschillende netwerken, zodat deze te allen tijde met elkaar kunnen worden verbonden.

De gebruikelijke draadloze routers behoren tot dit type toegangspunten. Hoewel het mogelijk is om met meerdere draadloze verbindingen te werken, is het een feit dat hoe meer apparaten op hetzelfde punt zijn aangesloten, hoe sneller de verbindingssnelheid wordt beïnvloed. Om dit te voorkomen adviseert het technische team van Logiscenter het gebruik van meer dan één access point binnen het bedrijf.

Wireless switches

De meest voorkomende wireless switches zijn NIC-kaarten en repeaters.

NIC's zijn verbonden met draadloze toegangspunten en fungeren zo als ontvangstmedium tussen verschillende apparaten. Afhankelijk van het model zijn er NIC's die rechtstreeks met andere netwerkkaarten kunnen communiceren zonder gebruik te maken van deze toegangspunten. Dit is mogelijk zolang ze binnen bereik zijn.

In het geval van repeaters worden deze elektronische accessoires gebruikt om de dekking van het netwerk uit te breiden en te verbeteren, zodat een groter aantal apparaten met dezelfde kwaliteit wordt bereikt. Dankzij deze apparaten is het mogelijk het werkelijke bereik van uw WLAN-netwerk te verdubbelen.

In de productcatalogus van Logiscenter vindt u ook RFID-printers en RFID-lezers om de connectiviteit binnen uw bedrijf te ondersteunen.

Onderhoud en reparatie

Bij de implementatie van deze draadloze systemen moet rekening worden gehouden met de huidige infrastructuur van het bedrijf. Coëxistentie tussen de twee media kan zonder problemen worden bereikt, mits dit veilig en comfortabel op de werkplek gebeurt.

Onze ervaring in de sector is zo groot dat wij al onze klanten de mogelijkheid bieden om een exclusieve dienst voor het onderhoud van hun apparatuur aan te bieden. Het doel is u te kunnen adviseren en u te helpen het maximale uit de apparaten van uw organisatie te halen. Met de hulp van ons gespecialiseerd technisch team kunt u uw apparatuur zo efficiënt mogelijk houden.

Koop draadloze en RFID-infrastructuren bij Logiscenter

Via de online catalogus van Logiscenter kunt u kennismaken met de meest optimale infrastructuren en draadloze netwerken op de markt en deze gemakkelijk en veilig in uw bedrijf implementeren. Merken zoals Datalogic, Zebra, Honeywell, Ruckus of Extreme bieden u de beste connectiviteitsoplossingen, volledig aangepast aan de behoeften van uw organisatie.

Integreer deze nieuwe WLAN-infrastructuren en vergeet voorgoed de oude kabel- of glasvezelverbindingen. Het is tijd om een stap te zetten in de technologische toekomst van uw bedrijf.

Items 1-12 of 30
Set Descending Direction
Page
View as
Items 1-12 of 30
Set Descending Direction
Page
View as