Free shipping Over €200.
We continue providing the best service, call us on 020 808 2723 and we will do all we can to help you

Labelprinter Gids

Thermische Printer types

Barcodeprinters kunnen een zeer belangrijke rol spelen in het beheer van uw bedrijfsinformatie. Als bedrijfseigenaar die de assets van uw bedrijf wil bijhouden, bieden barcodes een eenvoudige en handige methode die informatie verschaft over uw producten en goederen. De beste manier om dit soort informatie te beheren en te reguleren is het creëren van labels die de juiste specificaties bevatten die overeenkomen met uw specifieke activiteiten. Bij Logiscenter willen wij u helpen om de barcodeprinter te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Direct Thermisch Printen vs Thermische Transfer

Direct Thermisch Printen

Directe thermische printers gebruiken geen ribbon/lint. Bij direct thermisch drukken komen printkopelementen direct in direct contact met hittegevoelige labels. De hitte van deze elementen veroorzaakt een kleurverandering in het label dat de afgedrukte afbeelding produceert. Omdat direct thermisch bedrukpapier gevoelig is voor warmte en zonlicht, wordt het aangeraden deze labels binnenshuis op te slaan. Directe thermische labels hebben een houdbaarheid van ongeveer een jaar.

Thermisch Transferprinten

Thermisch transferprinten maakt gebruik van een thermisch lint, waarbij de thermische printkopelementen van een thermotransfer lint worden verwarmd om te smelten en de inktverbindingen over te brengen op een label, waardoor een bedrukte afbeelding ontstaat. Thermische transferprinters zijn de meest effectieve bij het produceren van resistente en duurzame etiketten.

Type Printers

Desktop Labelprinters

Desktopprinters zijn ideaal voor toepassingen waar budget en ruimte beperkt zijn. Desktopprinters zijn compact ontworpen om perfect op uw bureau, balie of POS-terminal te passen. Desktopprinters werken het beste met etiketten van meer dan 1,5 x 0,5 ". Een labelprinter is ook een goede keuze voor het printen van vinyletiketten zoals die in sieraden, maar kan ook op andere synthetische materialen printen, weliswaar in beperkte hoeveelheden.

Industriële Labelprinters

Ontworpen om de klok rond te werken, bieden industriële labelprinters een robuuste constructie die bestand is tegen de zwaarste industriële omstandigheden. Meestal gebouwd met metalen behuizing, zijn ze ideaal voor grote hoeveelheden werk. Naast het aanbod van 203 en 300 dpi modellen zijn ze ook verkrijgbaar met 600 dpi koppen voor meer complexe labels met grafische afbeeldingen en hoge dichtheidscodes. Ze kunnen thermotransfer en direct thermisch printen en worden aanbevolen wanneer het apparaat langer dan zes uur per dag gebruikt wordt.

Lijnprinters

Lijnprinters printen regel voor regel, in tegenstelling tot printers die letter per letter afdrukken, zoals een standaard jetprinter; of zelfs pagina per pagina, zoals een laserprinter. Lijnprinters kosten minder onderhoud, zijn goedkoper per gedrukte pagina, ze zijn gemakkelijker te gebruiken en hun ribbons/linten gaan langer mee.

Professionele Labelprinters

Professionele labelprinters kunnen een groot aantal labelformaten printen, van labels die gebruikt worden voor serienummers bij een mobiele telefoon, tot grote formaten die op vaten in de chemische industrie worden toegepast. Deze printers bevatten ook een verscheidenheid aan labels gemaakt van papier tot kunststoffen met grote flexibiliteit. Met snellere processors en meer geheugen zijn professionele labelprinters in staat om etiketten met meer complexe ontwerpen sneller te verwerken dan een desktopprinter.

RFID-Labelprinters

RFID-tags kunnen met dit type printer worden afgedrukt. Met deze technologie vindt u elk product dat zich in de toeleveringsketen bevindt. RFID-printers integreren gegevens in het label zodat u kunt bijhouden hoe lang een product op een site is opgeslagen, enz. Deze printers kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in industriële productie-, magazijn- en logistieke toepassingen, zodat alle items worden gelabeld en gevolgd via RFID voor een snelle en nauwkeurige gegevensverzameling. Met behulp van een RFID-printer kan de verwerking van producten in de supply chain worden geoptimaliseerd, waardoor het een vrijwel onafhankelijk informatiesysteem wordt.

Bonprinters

Bonprinters zijn speciaal ontworpen om te integreren met POS-terminals. Op het gebied van kwaliteit en resolutie bieden ze meer mogelijkheden, zoals kleurenafdrukken, gepersonaliseerde kassabonnen met logo's of andere berichten, etc. - opties die het imago van uw bedrijf zullen helpen verbeteren.

Printeropties

Er zijn veel printeropties beschikbaar voor uw toepassingen; als uw labels bijvoorbeeld op één plaats worden afgedrukt en later op verschillende locaties worden gedistribueerd, kunt u overwegen om een printer met terugspoeloptie te gebruiken. Hier vindt u een lijst met enkele van de meest gangbare opties die beschikbaar zijn voor barcodeprinters.

Label Peel (off): Voor uitdagende toepassingen wordt elke code afgedrukt, peeled off en klaar gemaakt voor gebruik. Sommige printermodellen verzamelen de overtollige voering (paper backing).

Cutter (cutting): Voor toepassingen die vereisen dat de labels uit een doorlopende rol worden gesneden, hetzij in batches, eenvoudige labels of etiketten met verschillende afmetingen en vormen.

Media Rewind (rewinders): Met opties voor interne of externe wikkelingen voor volledige labelrollen terwijl de printer blijft afdrukken. Sommige interne dubbele rewinders bevatten ook de afpelfunctie.

Geheugen: Bewaart een groter aantal labelformaten, meerdere labeltaken, gedetailleerde grafieken met geheugenuitbreidingen.

Barcode Verificatie

Barcode Verificatie zorgt ervoor dat de gedrukte codes leesbaar zijn, een goed contrast hebben en volledig voldoen aan de parameters van de symbologie van de barcode. Barcodes worden doorgaans geanalyseerd met behulp van een kwaliteitssorteringssysteem waarbij de barcode als geschikt of ongeschikt wordt beoordeeld.

Controle van de kwaliteit van de leesbaarheid van barcodes op labels is essentieel bij het drukken van verpakkingen of codes voor zendingen naar magazijnen, winkels of dealers. Een onleesbaar label kan leiden tot het terugsturen van een zending.

Wat is ppi/dpi?

Pixels Per Inch/Dots Per Inch zijn zeer belangrijk om in acht te nemen bij het afdrukken van zeer kleine of gedetailleerde labels. De minimale resolutie voor labelprinters is 203 dpi. Dit is voldoende voor 90% van de toepassingen van de barcodeprinter voor het printen van labels voor materiaalgoederen, voorraadlabels, verzending en ontvangst. Voor het afdrukken van logo's, kleine etiketten voor de handel en 2D-labels worden toepassingen gebruikt die een hogere resolutie of een hogere dpi vereisen. Als u een printer met een hogere resolutie nodig heeft, zijn er opties van 300 dpi, 400 dpi tot 600 dpi.

Heeft u software nodig om labels te genereren?

Over het algemeen vallen de labelprogramma's in twee categorieën uiteen: Off-the-Shelf en Custom. Off-the-Shelf programma's zijn generieke toepassingen die labels op aanvraag produceren (met bestaande sjablonen). Er zijn veel DOS- en Windows-applicaties om de labels aan te passen met behulp van WYSIWYG (What You See Is What You Get) interfaces. Deze labels worden over het algemeen offline geproduceerd en hoeven niet uit een database te worden aangemaakt.


Voor meer geavanceerde integratie met andere systemen zoals ERP, SGA of om toegang te krijgen tot databanken, wordt aanbevolen een Label Management programma aan te schaffen. Deze applicaties worden ontwikkeld voor dezelfde printerfabrikanten of voor derden.

Afdrukmethode per Toepassing

ToepassingDirect ThermischThermische Transfer
Asset Tags
Verzending Labels
Locatie Labels
Product Tags
Armband (Binnen)
Armband (Buiten)
Ontvangstbewijs
Bonnen
Hoe kunnen we helpen?

Om meer te weten over oplossingen, contacteer ons via e-mail, telefoon 020 808 2723 of vul onderstaand formulier in.

    * Required Fields

    No, thanks

    Logiscenter in the world